Κοινωνική Εργασία ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Εισαγωγικό σχόλιο συντακτικής επιτροπής

Τεύχος 22 - Έτος 1991
Συγγραφείς :

Φίλοι αναγνώστες
Η αναγκαιότητα της διεπιστημονικής συνεργασίας στην αντιμετώπιση του συνδρόμου της επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας AIDS και η αποτελεσματικότατα στην παρέμβαση, που έχει στόχο την αλλαγή στάσης, περιγράφεται με σαφήνεια στο άρθρο της επιστημονικής ομάδας του τμήματος Ψυχολογικής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων.
Στο ίδιο κείμενο αναλύεται κατά στάδια και φάσεις η μεθοδολογία παρέμβασης σε κατηγορίες παιδιών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Καταγράφεται επίσης η εμπειρία της επιστημονικής ομάδας σε αγροτική κοινότητα, καθώς επιχειρείται η τροποποίηση στην αρνητική στάση των κατοίκων. Η «κλειστή κοινότητα» του νοσοκομειακού πλαισίου με τη δική της ιδιαίτερη δυναμική βοηθιέται σταδιακά να αναπτύξει το δικό της ρόλο στην όλη διαδικασία της θεραπευτικής αντιμετώπισης ασθενών με AIDS.

Ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όχι μόνο του κοινού, αλλά και των διαφόρων ειδικοτήτων του χώρου της υγείας είναι καθοριστικής σημασίας στη μείωση του άγχους και του πανικού που συχνά εκδηλώνεται και από τους ίδιους τους θεραπευτές στη ν πρόκληση του AIDS.
Η Συντακτική Επιτροπή

Πρόσφατο τεύχος
Τεύχη
Σ.Κ.Λ.Ε.

Επίσημη σελίδα ΣΚΛΕ

Μητρώο μελών ΣΚΛΕ

Εισαγωγή
Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το περιοδικό, στο περιβάλλον έκδοσης του epublishing: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/socwork/about
περισσότερα...
Πρόσφατες ανακοινώσεις ΣΚΛΕ
Επικοινωνία
Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108834818 Fax: 2108827071
e-mail: info @skle.gr
www.skle.gr
© Copyright Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών «Κοινωνική Εργασία» - 2012-2024. All Rights Reserved