Κοινωνική Εργασία ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για ηλικιωμένους του Δήμου Περιστεριού. Απολογισμός ενός χρόνου λειτουργία

Τεύχος 52 - Έτος 1998
Συγγραφείς :

Το «Βοήθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους ξεκίνησε στις 15-11-96 στο Δήμο Περιστεριού. Σχηματίστηκαν 5 ομάδες που καλύπτουν 5 γεωγραφικά τμήματα του Δήμου μας. Η κάθε ομάδα αποτελείται από Κοινωνικό Λειτουργό. Νοσηλευτή. Οικογενειακή Βοηθό, σύνολο 15 άτομα.

Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι: Η παραμονή των ηλικιωμένων στο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειας του ηλικιωμένου, η αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας, η βελτίωση και η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής του.
Στόχος μας, λοιπόν, είναι: Η παροχή οργανωμένης και συστηματικής κοινωνικής φροντίδας από ειδικούς επιστήμονες, στελέχη, εθελοντές και φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης της κοινότητας σε μη αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους, με προτεραιότητα σε αυτούς που διαβιούν μόνοι τους ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Να τονίσουμε ότι η δράση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου προγράμματος παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας των Κ.Α.Π.Η. ενός θεσμού που λειτουργεί με επιτυχία αρκετά χρόνια στη χώρα μας.

Με την εφαρμογή του προγράμματος, δίδεται έμφαση στον τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων μέσα στο σπίτι, ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους, δεν αυτοεξυπηρετούνται σε ικανοποιητικό βαθμό με κίνδυνο την απομόνωση, την κρίση της οικογένειας, τη χρήση ιδρυματικής ζωής και την έκπτωση της ποιότητας ζωής.

Πρόσφατο τεύχος
Τεύχη
Σ.Κ.Λ.Ε.

Επίσημη σελίδα ΣΚΛΕ

Μητρώο μελών ΣΚΛΕ

Εισαγωγή
Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το περιοδικό, στο περιβάλλον έκδοσης του epublishing: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/socwork/about
περισσότερα...
Πρόσφατες ανακοινώσεις ΣΚΛΕ
Επικοινωνία
Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108834818 Fax: 2108827071
e-mail: info @skle.gr
www.skle.gr
© Copyright Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών «Κοινωνική Εργασία» - 2012-2024. All Rights Reserved