Κοινωνική Εργασία ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Εισαγωγικό σχόλιο συντακτικής επιτροπής

Τεύχος 7 - Έτος 1987
Συγγραφείς :

Φίλοι αναγνώστες,
Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στην «Δυσκοινωνική συμπεριφορά» και γενικότερα σε τομείς που σήμερα συγκεντρώνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως η παραβατικότητα, η αντικοινωνικότητα, η κοινωνική παρέκκλιση και ο σωφρονισμός.

Η «Δυσκοινωνική συμπεριφορά» σήμερα στη χώρα μας αντιμετωπίζεται από ένα «επανορθωτικό» σύστημα που περιλαμβάνει τα Δικαστήρια Ανηλίκων, τις υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων, τα Ιδρύματα Αγωγής και τα Σωφρονιστικά καταστήματα.

Η αποτυχία του επανεκπαιδευτικού αυτού συστήματος είναι κοινή διαπίστωση.

Η προσέγγιση που επιχειρείται από τα άρθρα που περιλαμβάνονται στο τεύχος αυτό, πιστεύουμε ότι έστω και περιορισμένα, θα δώσει την ευκαιρία επισήμανσης των αλληλεπιδράσεων του αναμορφωτικού συστήματος και να περιγράψει την σημερινή ελληνική πραγματικότητα στον τομέα αυτό.

Στόχος του αφιερώματος είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός προβληματισμού και να προβάλλει την άμεση ανάγκη ενός μεταρρυθμιστικού πλαισίου «διαχείρισης της δυσκοινωνικής συμπεριφοράς».

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη για άμεσα μέτρα και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και από άλλους φορείς που ενδιαφέρονται για το θέμα αλλά και από την Πολιτεία.

Πρόσφατο τεύχος
Τεύχη
Σ.Κ.Λ.Ε.

Επίσημη σελίδα ΣΚΛΕ

Μητρώο μελών ΣΚΛΕ

Εισαγωγή
Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το περιοδικό, στο περιβάλλον έκδοσης του epublishing: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/socwork/about
περισσότερα...
Πρόσφατες ανακοινώσεις ΣΚΛΕ
Επικοινωνία
Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108834818 Fax: 2108827071
e-mail: info @skle.gr
www.skle.gr
© Copyright Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών «Κοινωνική Εργασία» - 2012-2024. All Rights Reserved