Κοινωνική Εργασία ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Εισαγωγικό σχόλιο συντακτικής επιτροπής

Τεύχος 31 - Έτος 1993
Συγγραφείς :

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Σε μια εποχή ραγδαίων κοινωνικών μεταβολών όπου οι δομές, οι ιδεολογίες και οι αξίες περνούν βαθύτατη κρίση ε'να θέμα όπως “Κοινωνική Εργασία με οικογένεια σε κρίση” αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στο τεύχος αυτό σας παρουσιάζουμε μερικές από τις σημαντικότερες εισηγήσεις που έγιναν στα πλαίσια της Ημερίδας που οργάνωσε με το ανωτέρω θέμα, το Τοπικό Τμήμα Θεσσαλονίκης του ΣΚΛΕ, στις 20.1.1993, στο “Θεαγένειο”, Νοσοκομείο.

Στόχος της Ημερίδας ήταν η διερεύνηση από θεωρητικής και κλινικής σκοπιάς, μερικές από τις καταστάσεις που δημιουργούν ή υποδηλώνουν ότι υπάρχει κρίση στην οικογένεια και να επισημάνει τα θέματα και τους τομείς που απαιτούν νέες προσεγγίσεις.

Η δημοσίευση του υλικού που παρουσιάστηκε στην Ημερίδα πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην αξιοποίηση από μέρους των κοινωνικών επιστημόνων που ασχολούνται με την οικογένεια, της γνώσης που διαθέτουν από την εκπαίδευση και την εμπειρία τους και να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο και τη θέση τους μέσα στο ευρύτερο σύστημα του εργασιακού τους χώρου.

Στο τελευταίο τεύχος του 1993 θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν την Ρ Ηλικία - έτος το οποίο ως γνωστόν είναι αφιερωμένο σ’ αυτήν.
Η “Κοινωνική Εργασία” εν όψει του “1994 - Διεθνές Έτος Οικογένειας”, θα φιλοξενήσει κάθε ενδιαφέρουσα εργασία και δραστηριότητα σχετική με το θέμα.
Η Συντακτική Επιτροπή

Πρόσφατο τεύχος
Τεύχη
Σ.Κ.Λ.Ε.

Επίσημη σελίδα ΣΚΛΕ

Μητρώο μελών ΣΚΛΕ

Εισαγωγή
Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το περιοδικό, στο περιβάλλον έκδοσης του epublishing: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/socwork/about
περισσότερα...
Επικοινωνία
Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108834818 Fax: 2108827071
e-mail: info @skle.gr
www.skle.gr
© Copyright Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών «Κοινωνική Εργασία» - 2012-2024. All Rights Reserved