Κοινωνική Εργασία ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Εισαγωγικό Σχόλιο

Τεύχος 39 - Έτος 1995
Συγγραφείς :

Η κοινωνική εργασία - ένας επιστημονικός κλάδος τον οποίο οι “ευγενείς επιστήμες" για χρόνια τώρα υποτιμούσαν ή αμφισβητούσαν - παίρνει σήμερα την "εκδίκησή της”.

Οι πολυπολιτισμικές και ανολοκλήρωτες κοινωνίες, οι κοινωνικοί σχηματισμοί των 2/3 και των περιθωρίων, είναι βέβαιο ότι θ’ αναζητήσουν κάποιους ειδικούς για να καταστρώσουν ένα νέο σχέδιο επίτευξης κοινωνικής συνοχής και αποτροπής της διάσπασης.

Έτσι η κοινωνική λειτουργία της “συρραφής” - την οποία μόνον οι κοινωνικοί λειτουργοί μπορούν ν’ αναλάβουν - καθίσταται μια τόσο αναγκαία διαδικασία όσο το νέο “κοινωνικό συμβόλαιο” δεν έχει ακόμα ούτε περιεχόμενο ούτε υπογραφές των εταίρων.

Ανεξάρτητα από τις προβλέψεις αυτές για την αναβάθμιση του ρόλου της κοινωνικής εργασίας στον αιώνα που έρχεται θα ήταν παράλειψή μας εάν δεν τιμούσαμε αυτούς που στα δύσκολα χρόνια της “αφάνειας” κράτησαν ψηλά τη σημαία της συνέπειας. Ανάμεσά τους το περιοδικό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, η συμβολή του οποίου στην επικοινωνία των μελών του Σ.Κ.Λ.Ε. μεταξύ τους και με άλλους συναφείς κλάδους και φορείς υπήρξε σημαντική.

Σήμερα που το όνειρο της ανωτατοποίησης των σπουδών (με την ίδρυση Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Κοινωνικής Εργασίας στο ΔΠΘ) έγινε πραγματικότητα και που οι δρόμοι για την κοινωνική - και όχι μόνον - αναγνώριση του έργου των κοινωνικών λειτουργών διευρύνονται πρέπει όλοι οι “εραστές” του κλάδου να είναι υπερήφανοι για το χτες και να σταθούν στο πλάι του ΣΚΑΕ για τη χάραξη νέας στρατηγικής και διατύπωση νέων στόχων ευθύνης.

Πρόσφατο τεύχος
Τεύχη
Σ.Κ.Λ.Ε.

Επίσημη σελίδα ΣΚΛΕ

Μητρώο μελών ΣΚΛΕ

Εισαγωγή
Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το περιοδικό, στο περιβάλλον έκδοσης του epublishing: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/socwork/about
περισσότερα...
Επικοινωνία
Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108834818 Fax: 2108827071
e-mail: info @skle.gr
www.skle.gr
© Copyright Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών «Κοινωνική Εργασία» - 2012-2024. All Rights Reserved