Κοινωνική Εργασία ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Εισαγωγικό Σχόλιο

Τεύχος 43 - Έτος 1996
Συγγραφείς :

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Σε όλη την Ευρώπη, το κράτος πρόνοιας 6ιώνει μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης που στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της αναλογίας μεταξύ κρατικής και ιδιωτικής πρόνοιας. Στο άρθρο του Β. Καραγκούνη, αναλύεται ο όρος “Μικτές οικονομίες πρόνοιας” και δίδεται έμφαση στη δυνατότητα της ιδιωτικής πρόνοιας να λειτουργήσει αποτελεσματικά στη θέση του κράτους.
Μια κριτική προσέγγιση της θεωρίας της αποσχολειοποίησης επιχειρείται στην εργασία των Γ. Βουρνά και Ε. Μαυρογένη.

Το άρθρο των Κ. Βενιοπούλου και Β. Τσιλιμιγκάκη καταγράφει το θεωρητικό υπόβαθρο και την εμπειρία από τις συναντήσεις της ομάδας ψυχοκοινωνικής στήριξης και επαγγελματικού προσανατολισμού γυναικών κρατουμένων, που λειτούργησε στις φυλακές Κορυδαλλού, στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος “Αποφυλακιζόμενες Γυναίκες στην Ελλάδα”.
Τέλος, τα αποτελέσματα μιας ενδιαφέρουσας έρευνας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, για τις γνώσεις και στάσεις των Ελλήνων αστυνομικών σε θέματα κακοποίησης - παραμέλησης παιδιών, παρουσιάζουν οι X. Μαραγκός, X. Νόβα και Ε. Αγάθωνος.
Η Συντακτική Επιτροπή

Πρόσφατο τεύχος
Τεύχη
Σ.Κ.Λ.Ε.

Επίσημη σελίδα ΣΚΛΕ

Μητρώο μελών ΣΚΛΕ

Εισαγωγή
Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το περιοδικό, στο περιβάλλον έκδοσης του epublishing: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/socwork/about
περισσότερα...
Επικοινωνία
Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108834818 Fax: 2108827071
e-mail: info @skle.gr
www.skle.gr
© Copyright Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών «Κοινωνική Εργασία» - 2012-2024. All Rights Reserved