Κοινωνική Εργασία ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Εισαγωγικό Σχόλιο συντακτικής επιτροπής

Τεύχος 51 - Έτος 1998
Συγγραφείς :

Αγαπητοί αναγνώστες
Νέοι ορισμοί, τάσεις και επιστημονικές προσεγγίσεις κατακτούν σήμερα, όλο και περισσότερο έδαφος, στο πεδίο της κοινωνικής εργασίας.

Έτσι, το άρθρο του καθηγητή Δ. Ιατρίδη σχετικά με την ανάλυση της Κριτικής Κοινωνικής Πολιτικής, ανοίγει καινούργιους επιστημονικούς ορίζοντες, εφόσον αναφέρεται στις εξελίξεις και τις συνέπειες της κοινωνικής πολιτικής και των προγραμμάτων στις προηγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες.

Στις αξίες και στην ηθική, στο χώρο της κοινωνικής εργασίας, αναφέρεται το άρθρο της κ. Κ. Παπαϊωάννου, στοιχεία που καθορίζουν όχι μόνο αρχές, θέσεις και πεποιθήσεις, αλλά χαρακτηρίζουν και τη σχέση του κοινωνικού λειτουργού με τον χρήστη των κοινωνικών υπηρεσιών.

Οι Α. Ζωγράφου και Μ. Μέντης, τέλος, παρουσιάζουν μέσα από ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Τ.Ε.Ι. Πάτρας σε γυμνάσια της πόλης, το θέμα της εξωσχολικής κοινωνικοποίησης και τις επιδράσεις της στη σχολική μάθηση. Στο παρόν άρθρο, τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας και η χρησιμότητά τους, δίνει τη δυνατότητα διερεύνησης προβλημάτων με επιστημονικά κριτήρια, μέσα από την έρευνα-δράση.

Η συντακτική επιτροπή

Πρόσφατο τεύχος
Τεύχη
Σ.Κ.Λ.Ε.

Επίσημη σελίδα ΣΚΛΕ

Μητρώο μελών ΣΚΛΕ

Εισαγωγή
Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το περιοδικό, στο περιβάλλον έκδοσης του epublishing: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/socwork/about
περισσότερα...
Επικοινωνία
Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108834818 Fax: 2108827071
e-mail: info @skle.gr
www.skle.gr
© Copyright Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών «Κοινωνική Εργασία» - 2012-2024. All Rights Reserved