Κοινωνική Εργασία ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Η κοινωνική και διοικητική πολιτική, ως μέσο άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων

Τεύχος 55 - Έτος 1999
Συγγραφείς : Μάρδας Γεώργιος

Κοινωνική ανισότητα είναι μια ασυναισθήτως αναπτυσσόμενη επινόηση, με την οποία οι κοινωνίες διασφαλίζουν αυτό κατά το οποίο οι πιο σπουδαίες θέσεις είναι συνειδητά καλυμμένες από τα πρόσωπα με περισσότερα προσόντα.
Η ισότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί, καθόσον αυτή είναι ενάντια οτήν ανθρώπινη φάση. Πράγματι, η ανισότητα εμφανίζεται στην πλευρά της κοινωνικής εμβίωσης. Δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία για αυτό το σφετερισμό.
Η ιστορία του ανθρώπινου είδους είναι υπερπλήρης με όλα τα είδη των κοινωνικών ανισοτήτων.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάθε τι που συμφωνεί με τις αρχές της νομικής ή ηθικής δικαιοσύνης. δηλαδή το γεγονός ή η κατάσταση να υπάρχει συμφωνία με τη λογική, με την αλήθεια ή με παραδεδεγμένα πρότυπα.
Πολιτική είναι ένα σχέδιο δράσης υιοθετημένο ή επιδιωκόμενο από ένα άτομο, κόμμα, κυβέρνηση, επιχείρηση κ.λπ.
Οι μέθοδοι της πολιτικής ανάλυσης μπορεί να ταξινομηθούν με διάφορους τρόπους. Μία ταξινόμηση έπρεπε να είναι σε όρους είτε ποσοτικών είτε μη ποσοτικών χρησιμοποιούμενων μεθόδων.

Πρόσφατο τεύχος
Τεύχη
Σ.Κ.Λ.Ε.

Επίσημη σελίδα ΣΚΛΕ

Μητρώο μελών ΣΚΛΕ

Εισαγωγή
Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το περιοδικό, στο περιβάλλον έκδοσης του epublishing: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/socwork/about
περισσότερα...
Επικοινωνία
Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108834818 Fax: 2108827071
e-mail: info @skle.gr
www.skle.gr
© Copyright Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών «Κοινωνική Εργασία» - 2012-2024. All Rights Reserved